Reklama
Składniki:

- 1/2 szklanki suszonej ciecierzycy
- 2 strąki kolorowej papryki
- 1 cebula
- 30 dag białej kiełbasy parzonej
- 10 dag wędzonego boczku
- 1 szklanka bulionu
- olej
- rozmaryn
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Ciecierzycę opłucz, zalej zimną wodą, pozostaw na noc. Odcedź, zalej porcją świeżej wody, dodaj sól, ugotuj na półmiękko.

2. Paprykę umyj, pokrój w kostkę, usuń nasionka. Cebulę obierz, potnij w kostkę. Kiełbasę pokrój na plasterki.

3. Boczek pokrój w kostkę. Zrumień w garnku na łyżce oleju. Dodaj cebulę i kiełbasę, przesmaż. Dodaj paprykę i ciecierzycę, przesmaż, mieszając.

Reklama

4. Całość podlej bulionem. Dodaj trochę rozmarynu, soli i pieprzu. Duś 5–10 min. Dopraw do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama