Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 przednie golonki,
  • 2 cebule,
  • 2 marchewki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 goździki,
  • łyżka mąki,
  • liść laurowy,
  • pieprz,
  • sól,
  • tłuszcz do smażenia.
Reklama
Przygotowanie:

Obrany czosnek rozetrzeć z solą i pieprzem. Natrzeć golonki. Odstawić na 60 minut. Po tym czasie obsmażyć. Oczyszczone cebule i marchewki pokroić w plasterki. Golonkę z warzywami, liściem laurowym i goździkami zalać wrzącą wodą. Gotować trzy godziny. Wyjąć golonkę. Lekko ostudzić. Pozbyć się kości. Przecedzić wywar. Mąkę rozetrzeć z kilkoma łyżkami wody. Wymieszać z wywarem. Gotować aż sos zgęstnieje. Włożyć mięso. Lekko podgrzać.

Reklama
Reklama
Reklama