Duszona cielęcina z rodzynkami

Opublikowano: 22.06.2008, 14:09
Reklama
Składniki:
80 dag mostku cielęcego z kością,
1 duża włoszczyzna bez kapusty,
2 szklanki wody,
1 łyżka bułki tartej,
1 łyżka masła,
1 dag rodzynek,
1 kieliszek wytrawnego wina (może być domowe),
cukier,
sól,
sok z cytryny.
Reklama
Przygotowanie:
Cielecinę pozbawić kości. Pokroić na kawałki. Oprószyć solą. Wsypać do szybkowaru. Oczyszczoną włoszczyznę zetrzeć i wsypać do mięsa. Zalać wodą. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otworzyć szybkowar i dodać zrumienioną bułkę na maśle. Wsypać sparzone rodzynki i cukier. Wlać wino i sok z cytryny. Zagotować.
Reklama
Reklama
Reklama