Reklama
Składniki:

70 dag baraniej łopatki,
1 łyżka mąki,
4 dag tłuszczu,
2 cebule,
0,5 łyżeczki kminku,
0,5 łyżeczki suszonej mięty pieprzowej,
1 łyżka winnego octu,
1 ząbek czosnku,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Z mięsa usunąć kości. Pokroić na kawałki. Oprószyć solą i mąką. W szybkowarze podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Obrac i rozgnieść czosnek. Dodać z kminkiem i obraną i posiekaną cebulą. Zalać wodą. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Szybkowar otworzyć. Wsypać miętę. Mąkę rozetrzeć z octem. Dodać. Lekko podgotować.

Reklama
Reklama
Reklama