Reklama
Składniki:

25 dag pokrojonego drobno filetu drobiowego,
1 łyżeczka posiekanego korzenia imbiru,
1 szklanka posiekanej kapusty,
1 filiżanka tartej marchwi,
1 szklanka pokrojonej w kostkę cebuli,
1 szklanka kiełków fasoli,
1 łyżka soli,
1 łyżka sosu sojowego,
oliwa.

Reklama
Przygotowanie:

Wymieszać warzywa z solą. Odcisnąć sok. W woku rozgrzać oliwę, dodać imbir. Delikatnie podmsażyć. Wsypać kurczaka. Poczekać, aż się zarumieni. Wtedy wsypać odsączone warzywa i kiełki fasoli. Smażyć przez 2 minuty. Dodać przyprawy. Odsączyć z płynu. Przygotować papier ryżowy. Rozsmarować na nim farsz. Uformować sajgonki. Usmażyć na głębokim oleju. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.

Reklama
Reklama
Reklama