Drobiowe roladki z porem i pieczarkami - przepis
Drobiowe roladki z porem i pieczarkami to nie tylko dobry pomysł na pyszne danie główne. Bardzo dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Opublikowano: 24.12.2010, 12:56
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 podwójne piersi kurczaka
- 1/4 pora
- 5 pieczarek
- 3 łyżki masła
- 4 łyżki natki
- suszony tymianek
- ostra papryka
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Mięso przekrój na cztery płaty, przykryj folią spożywczą i rozbij na cienkie kotlety. Natrzyj solą, pieprzem, ostrą papryką.
- Por i pieczarki drobno pokrój. Podsmaż na maśle, dopraw solą, pieprzem. Rozłóż farsz na mięsie, posyp natką i zwiń w roladki. Oprósz tymiankiem.
- Ułóż w naczyniu do gotowania na parze i gotuj 20 minut. Przed podaniem pokrój w plastry, polej sosem na bazie jogurtu.
Reklama
Reklama
Reklama