Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 podwójne piersi kurczaka
  • 1/4 pora
  • 5 pieczarek
  • 3 łyżki masła
  • 4 łyżki natki
  • suszony tymianek
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso przekrój na cztery płaty, przykryj folią spożywczą i rozbij na cienkie kotlety. Natrzyj solą, pieprzem, ostrą papryką.
  2. Por i pieczarki drobno pokrój. Podsmaż na maśle, dopraw solą, pieprzem. Rozłóż farsz na mięsie, posyp natką i zwiń w roladki. Oprósz tymiankiem.
  3. Ułóż w naczyniu do gotowania na parze i gotuj 20 minut. Przed podaniem pokrój w plastry, polej sosem na bazie jogurtu.
Reklama
Reklama
Reklama