Drobiowe kieszonki z truskawkami

Opublikowano: 01.06.2009, 10:08
Reklama
Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 15 dag liści szpinaku
- 4 plastry żółtego sera
- 25 dag truskawek
- po 2 łyżki oleju i masła
- pieprz
- sól
Reklama
Przygotowanie:
1. Filety opłucz, każdy natnij nożem tak, by powstała kieszonka. Oprósz solą i pieprzem, odstaw.
2. Liście szpinaku opłucz, odetnij ogonki, wrzuć na osolony wrzątek. Po minucie wyjmij łyżką cedzakową.
3. Na każdym plastrze sera połóż łyżkę liści szpinaku, zwiń w roladkę, włóż ją do mięsnej kieszonki, zepnij wykałaczką.
Reklama
4. Kieszonki usmaż na rumiano. Dodaj opłukane truskawki, chwilę podduś.
Reklama
Reklama
Reklama