Drób w jarzynach

Opublikowano: 23.10.2007, 12:22
Reklama
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 1 cebula
- garść fasolki szparagowej
- 2 marchewki
- 1 por
- 1 papryczka chili
- pół strąka papryki
- kilka ząbków czosnku
- sól i pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na 4–6 porcji, posypać solą i pieprzem, włożyć do garnka. Marchewki oczyścić, pokroić, wrzucić do mięsa. Umyć i posiekać pora i cebulę, dodać do garnka razem z pokrojoną drobno papryką. Oczyścić z włókien fasolkę szparagową, dodać do potrawy. Podlać 2 szklankami wody lub rosołu, przykryć, udusić. Kiedy mięso będzie miękkie, wrzucić obrane i przekrojone na pół ząbki czosnku (jeden można drobno posiekać lub zmiażdżyć w prasce), przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać drobno pokrojoną papryczkę chili.
Reklama
Reklama
Reklama