Reklama
Składniki:

60 dag filetów,
50 dag pomidorów,
56 ząbków czosnku,
2 łyżki soku z cytryny,
szczypta tymianku,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
3 łyżki masła,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Filety umyć i osuszyć, skropić sokiem z cytryny. Następnie natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Przykryć i włożyć do lodówki na 3 godziny. Sparzone wrzątkiem pomidory obrać ze skórki i pokroić w grube plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Włożyć filety. Wsypać pomidory. Posolić. Popierzyć. Oprószyć tymiankiem i łyżką posiekanej natki. Wlać stopione masło. Położyć folię aluminiową. Zapiekać 35 minut.

Reklama
Reklama
Reklama