Reklama
Składniki:

50 dag filetów z dorsza,
szklanka mleka,
puszka kukurydzy,
duża cebula,
kilka ogonków liściowych selera naciowego,
szklanka wywaru z warzyw (może być z kostki),
łyżeczka curry,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Rybę pokroić na niewielkie kawałki, zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Pokrojonego w kawałki dorsza zalać mlekiem. Pozostawić na 60 minut. Odsączyć i panierować w mące wymieszanej z curry i solą. Obrać cebule i pokroić w plasterki. Odsączyć kukurydzę. Z selera usunąć włókna. Pokroić na półcentymetrowe kawałki. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami: kukurydzę, rybę, cebulę wymieszaną z selerem. Zalać wywarem. Zapiekać w temp. 180 st. C przez 50 minut.

Reklama
Reklama
Reklama