Dorsz zapiekany z kukurydzą

Opublikowano: 19.10.2008, 00:23
Reklama
Składniki:
50 dag filetów z dorsza,
szklanka mleka,
puszka kukurydzy,
duża cebula,
kilka ogonków liściowych selera naciowego,
szklanka wywaru z warzyw (może być z kostki),
łyżeczka curry,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Rybę pokroić na niewielkie kawałki, zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Pokrojonego w kawałki dorsza zalać mlekiem. Pozostawić na 60 minut. Odsączyć i panierować w mące wymieszanej z curry i solą. Obrać cebule i pokroić w plasterki. Odsączyć kukurydzę. Z selera usunąć włókna. Pokroić na półcentymetrowe kawałki. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami: kukurydzę, rybę, cebulę wymieszaną z selerem. Zalać wywarem. Zapiekać w temp. 180 st. C przez 50 minut.
Reklama
Reklama
Reklama