Dorsz z Hiszpanii

Opublikowano: 10.04.2008, 09:32
Reklama
Składniki:
80 dag filetów z dorsza bez skóry,
4 średnie cebule,
80 dag ziemniaków,
40 dag dojrzałych pomidorów,
150 ml oliwy z oliwek,
150 ml wody mineralnej,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Rybę pokroić na kawałki. Obrać i pokroić cebulę. Zeszklić na rozgrznej rozgrzać oliwie. Dodać obrane, umyte i pokrojone w plastry ziemniaki. Dodać sól i pieprz do smaku. Sparzyć pomidory. Obrać ze skórki. Pokroić w plastry. Wsypać na patelnię z kawałkami ryby. Dusić pod przykryciem aż ziemniaki bedą miękkie. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Reklama
Reklama
Reklama