Reklama
Składniki:

50 dag ryżu,
sól,
pieprz,
50 dag filetów z dorsza,
3 łyżki soku z cytryny,
3 cukinie,
1 cebula,
4 dag chudego boczku,
7 łyżek oleju,
7 dag mąki,
300 ml bulionu,
15 dag kremówki,
4 gałązki kopru,
cytryna do dekoracji.

Reklama
Przygotowanie:

Ugotować ryż na sybko. Opłukaną i osuszoną rybę pokroić na dziewięć części. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą. Cukinie pokroić na plasterki. Cebulę posiekać. Boczek pokroić w paski. Rozgrzać 4 łyżki oleju, podsmażyć boczek. Rybę panierować w mące. Usmażyć. Zeszklić cebulę. Wsypać cukinię. Posolić. Popierzyć. Wlać bulion i śmietanę. Wymieszać z boczkiem. Gotować 3 minuty. Włożyć rybę. Posypać posiekanym koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama