Dorsz w sosie pomidorowo-ananasowym

Opublikowano: 18.10.2008, 23:08
Reklama
Składniki:
3 filety z dorsza,
puszka ananasów,
1 mały ogórek zielony,
5 dymek,
1/2 szklanki przecieru pomidorowego,
garść kiełków sojowych,
szczypta imbiru,
2 łyżki mąki,
cukier,
sól,
olej do smażenia.
Reklama
Przygotowanie:
Na ćwiartki pokroić cebulę. ogórka i odsączone ananasy - w kostkę. Kiełki osączyć. Rybę oprószyć solą. Panierować w mące. Usmażyć. Wyjąć. Wsypać cebulę. Zeszklić. Wsypać ananasa i ogórka. Smażyć 10 minut, stale mieszając. Dodać przecier pomidorowy, kiełki sojowe, imbir. Dusić razem3 minututy. Dodać przyprawy do smaku. Włożyć rybę. Lekko podgrzać.
Reklama
Reklama
Reklama