Reklama
Składniki:
- 60 dag dorsza
- 2 cebule
- olej
- 4 łyżki mąki
- cukier
- włoszczyzna
- cytryna
- 2 łyżki koncentratu
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Filety opłucz, dokładnie osusz, pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, posyp przyprawami, pozostaw 30 min w chłodnym miejscu, oprósz mąką, usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
2. Włoszczyznę oczyść, umyj, obierz, opłucz, pokrój w paseczki, podsmaż, skrop wodą, uduś, pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy, przypraw do smaku.
Reklama
3. Sosem zalej rybę, podgrzej, ale nie doprowadzaj do wrzenia, ostudź, wyjmij na półmisek, udekoruj zieleniną.
Reklama
Reklama
Reklama