Reklama
Składniki:

80 dag filetów z dorsza,
3 cytryny,
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
2 ząbki czosnku,
3 łyżki oleju,
łyżka startego żółtego sera,
łyżka masła,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Filety polać sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn. Wsypać łyżkę skórki otartej z cytryny i pietruszkę. Przykryć. Włożyć do lodówki na trzy godziny. Następnie filety wyjąć. Czosnek rozetrzeć z solą i pieprzem. Posmarować rybę. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Poukładać talarkami cytryny. Wlać marynatę. Posypać serem. Zapiekać 10 minut.

Reklama
Reklama
Reklama