Dorsz jak w Egipcie

Opublikowano: 29.05.2008, 22:31
Reklama
Składniki:
80 dag filetów z dorsza,
3 cytryny,
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
2 ząbki czosnku,
3 łyżki oleju,
łyżka startego żółtego sera,
łyżka masła,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Filety polać sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn. Wsypać łyżkę skórki otartej z cytryny i pietruszkę. Przykryć. Włożyć do lodówki na trzy godziny. Następnie filety wyjąć. Czosnek rozetrzeć z solą i pieprzem. Posmarować rybę. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Poukładać talarkami cytryny. Wlać marynatę. Posypać serem. Zapiekać 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama