Dorada zapiekana z pomidorami

Opublikowano: 18.10.2008, 21:30
Reklama
Składniki:
2 kostki bulionu,
2 małe cukinie pokrojone w talarki,
4 łyżki oliwy,
4 filety dorady,
1 przeciśnięty ząbek czosnku,
3 pomidory,
bazylia,
10 dag parmezanu,
2 łyżki tymianku.
Reklama
Przygotowanie:
Zagotowac pół litra wody. Wsypać 2 kostki bulionu. Gotowac minutę. Wsypać cukinię Gotować 5 minut. Rybę włozyć na rozgrzaną oliwę. Oprószyć solą i pierzem. Smażyć po 4 minuty z każdej strony. Odsączyć cukinię. Przełożyć do miski. Obrać i przecisnąć czosnek przez praskę. Dodać. Na talerzu ułożyć na przemian plastry pomidora i obgotowaną cukinię. Przekroić filety. Połowę ułożyć na warzywach. Pozostałą rybę i warzywa wsypać do drugiego naczynia do zapiekania. Przyprawić bazylią. Posypać serem. Zapiekać 7 minut.
Reklama
Reklama
Reklama