Reklama
Składniki:
- dorada
- zielona pietruszka
- kolendra
- tymianek
- oliwa
- sól
- pieprz
Ratatouille:
- papryka czerwona, zielona i żółta,
- mała cukinia,
- marchewka
- kalarepka
- tymianek
- rozmaryn
- oliwa
- ząbek czosnku
Reklama
Przygotowanie:
1. Jarzyny pokroić w paski, a czosnek w plasterki.
2. Na rozgrzaną oliwę wrzucić czosnek, a następnie pokrojone jarzyny. Dodać tymianek, rozmaryn, doprawić solą i pieprzem. Smażyć krótko, aż jarzyny zmiękną.
3. Do środka dorady włożyć zieloną pietruszkę, kolendrę i tymianek. Polać oliwą, doprawić solą i pieprzem. Grillować około 10 minut z obu stron.
4. Ułożyć ratatouille na wierzchu ryby. Można polać sokiem z cytryny.
Reklama
Przepis pochodzi z Restauracji Kredens w Jastrzębiej Górze
Reklama
Reklama
Reklama