Reklama
Składniki:

- dorada
- zielona pietruszka
- kolendra
- tymianek
- oliwa
- sól
- pieprz

Ratatouille:

- papryka czerwona, zielona i żółta,
- mała cukinia,
- marchewka
- kalarepka
- tymianek
- rozmaryn
- oliwa
- ząbek czosnku

Reklama
Przygotowanie:

1. Jarzyny pokroić w paski, a czosnek w plasterki.

2. Na rozgrzaną oliwę wrzucić czosnek, a następnie pokrojone jarzyny. Dodać tymianek, rozmaryn, doprawić solą i pieprzem. Smażyć krótko, aż jarzyny zmiękną.

3. Do środka dorady włożyć zieloną pietruszkę, kolendrę i tymianek. Polać oliwą, doprawić solą i pieprzem. Grillować około 10 minut z obu stron.

4. Ułożyć ratatouille na wierzchu ryby. Można polać sokiem z cytryny.

Reklama

Przepis pochodzi z Restauracji Kredens w Jastrzębiej Górze

Reklama
Reklama
Reklama