Dorada z karczochami

Opublikowano: 18.10.2008, 19:44
Reklama
Składniki:
4 filety dorady ze skórą,
4 karczochy,
6 łyżek oliwy extra vergine,
ząbek czosnku,
cytryna,
pęczek natki pietruszki,
sól i pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Z karczochów usunąć zewnętrzne płatki, odciąć łodygi i czubek kwiatostanu. Pokroić na pół. Usunąć meszek. Po czym pokroić w cienkie cząstki i zanurzać w wodzie z małą ilością soku cytrynowego. Obrac i rozgnieść czosnek. Zeszklić na trzech łyżkach oliwy. Wsypać odsączone karczochy. Posolić. Smazyć 8 minut. Posiekac pietruszkę. Usmażyć filety na reszcie oliwy po 3 minuty z każdej strony. Posolić. Popierzyć. Karzochy rozłożyć na talerze. Ułożyć na nich rybę. Od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama