Reklama
Składniki:

2 dorady,
pół szklanki oleju,
2 łyżki soi lub fasoli,
papryczka chili,
4 cebule,
pół szklanki mleka kokosowego,
łyżka mąki pszennej,
sól,
pieprz,
czosnek,
cukier,
mielony imbir,
natka pietruszki.

Reklama
Przygotowanie:

Odfiletować ryby. Natrzeć solą i pieprzem. Soję ugotować na miękko. Przetrzeć przez sito. Obrać i posiekać cebulę i dwa ząbki czosnku. Zeszklić na połowie oleju, dodać chili i szczyptę imbiru. Dodać soję. Dusić 2 minuty. Wsypać dwie 2 łyżeczki cukru i mleka kokosowego. Dusić, aż powstanie gęsty sos. Panierować rybę w mące. Usmażyć na pozostałym oleju. Polać sosem. Posypać natką.

Reklama
Reklama
Reklama