Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

50 dag filetów z karpia,
1 cebula obrana i pokrojona,
5 ząbków czosnku, obranych i posiekanych,
pokrojony w plasterki imbir,
1 pokrojona w paski paryczka chili bez nasion,
kapusta pekińska,
1 szklanka wody,
ocet,
sól,
pieprz,
1 szklanka śmietanki kokosowej.

Reklama
Przygotowanie:

W dużym rondlu rozmieszać wodę z octem. Wsypać cebulę, czosnek i imbir. Przyprawić. Dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Oprószyć przyprawami. Karpia podzielić na porcje. Oprószyć przyprawami. Ułożyć na duszących się składnikach. Zalać śmietanką kokosową. Posypać liśćmi kapusty pekińskiej. Dusić 5 minut na małym ogniu. Od razu podawać.

Reklama
Reklama
Reklama