Reklama
Składniki:

- Fix Soczysty kurczak po cygańsku Knorr – 1 opakowanie
- Podudzia z kurczaka – 1200 gramów
- Dżem z owoców tropikalnych (np. marakui, mango lub pomarańczy) – 100 gramów
- Limonka – 1 sztuka
- Ketchup Hellmann’s – 2 łyżki
- Świeży imbir – 10 gramów

Reklama
Przygotowanie:

1. Fix Knorr wymieszaj w misce z dżemem z owoców tropikalnych. Wyciśnij sok z limonki, a skórkę zetrzyj. Posiekaj imbir. Do Fixu Knorr dodaj sok i otartą skórkę z limonki, imbir oraz 2 łyżki Ketchupu Hellmann’s. Dokładnie wymieszaj.

2. Podudzia z kurczaka umyj i włóż je do przygotowanej marynaty. Całość umieść w woreczku do pieczenia. Piecz w 180°C przez 60 minut. Pod koniec pieczenia rozerwij torebkę i pozwól, aby marynata lekko opiekła się na wierzchu kurczaka.

Reklama

3. Upieczone podudzia podawaj na ryżu, dekorując świeżymi owocami tropikalnymi, np. mango.

Reklama
Reklama
Reklama