Danie meksykańskie
Tę potrawę warto przygotować dzień wcześniej. Gdy wystudzona trochę postoi w lodówce, zyska na smaku, bo wszystkie składniki się
przegryzą.

Opublikowano: 03.01.2011, 13:45
Reklama
Przygotowanie 30 min * duszenie ok. 30 min * 1 porcja – ok. 375 kcal
Reklama
Składniki na 8 porcji:
- po puszce fasoli białej i czerwonej
- 30 dag wędzonego boczku
- 30 dag szynki
- 3 papryczki chili
- 2 cebule
- 1 szklanka sosu pomidorowego
- olej
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
1. Papryczki oczyść z gniazd nasiennych, posiekaj. Fasolę odcedź. Boczek i szynkę pokrój w dużą kostkę.
2. Cebule pokrój w kostkę. Przesmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj boczek i szynkę, przesmaż.
3. Dodaj sos pomidorowy i paprykę, wymieszaj, duś 25 min. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Reklama
Kulinarne inspiracje - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama