Czerwona fasola z parówkami - na obiad, kolację i przekąskę
Czerwona fasola z parówkami to szybkie, proste i sycące danie. Zrobisz je w kilka chwil, a smak pokochasz od razu.
Opublikowano: 14.08.2008, 11:38
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 parówki na osobę,
- 1 duży pomidor,
- 20 dag chudego wędzonego boczku,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 posiekana czerwona cebula,
- 1 roztarty ząbek czosnku,
- 1 posiekana papryczka chili,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
- sól,
- czarny pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
- Cebulę, czosnek, papryczkę obrać, pokroić, przesmażyć na łyżce oliwy.
- Ze sparzonego pomidora usunąć skórkę. Pokroić na ósemki. Poddusić z koncentratem.
- Odsączyć fasolę. Wsypać do sosu. Oprószyć przyprawami. Poddusić.
- Usunąć osłonki z parówek. Pokroić na trzy kawałki. W słupki pokroić boczek.
- Przyrumienić na rozgrzanej oliwie. Ułożyć potrawę na talerzu. Idealnie pasuje do ryżu.
Reklama
Reklama
Reklama