Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 parówki na osobę,
  • 1 duży pomidor,
  • 20 dag chudego wędzonego boczku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 posiekana czerwona cebula,
  • 1 roztarty ząbek czosnku,
  • 1 posiekana papryczka chili,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • sól,
  • czarny pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
  1. Cebulę, czosnek, papryczkę obrać, pokroić, przesmażyć na łyżce oliwy.
  2. Ze sparzonego pomidora usunąć skórkę. Pokroić na ósemki. Poddusić z koncentratem.
  3. Odsączyć fasolę. Wsypać do sosu. Oprószyć przyprawami. Poddusić.
  4. Usunąć osłonki z parówek. Pokroić na trzy kawałki. W słupki pokroić boczek.
  5. Przyrumienić na rozgrzanej oliwie. Ułożyć potrawę na talerzu. Idealnie pasuje do ryżu.
Reklama
Reklama
Reklama