Cynadry jak we Francji

Opublikowano: 23.06.2008, 18:14
Reklama
Składniki:
50 dag cynadrów wołowych,
2 łyżki oleju,
1 cebula,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
1 łyżka mąki,
0,5 szklanki białego wytrawnego wina,
25 dag pieczarek,
0,5 szklanki wody,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Mięso nadkroić. Włożyć do wody. Odstawić na 60 minut. Odsączyć. Zalać nową wodą. Obgotować. Następnie pokroić w kawałki. Wsypać na rozgrzany tłuszcz w szybkowarze i obrumienić. Wsypać oczyszczoną i pokrojoną cebulę oraz mąkę. Wlać małą ilość wody z winem Oprószyć solą i pieprzem. Wlać koncentrat pomidorowy, pozostałę wino i wodę. Obrac i pokroić pieczarki. Wsypać. Szybkowar przez cały czas znajduje się na ogniu. Zamknąć szybkowar. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otworzyć szybkowar. Gotować 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama