Cynadry jak w Polsce

Opublikowano: 23.06.2008, 18:26
Reklama
Składniki:
50 dag cynadrów,
2 cebule,
4 dag tłuszczu,
2 łyżki mąki,
3 łyżki karmelu,
1 kieliszek wina,
siekana natka pietruszki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Nadkroić mięso. Zalać zimną wodą. Odstawić na 60 minut. Wsypać do nowej wody. Obgotować. Odsączyć. Przekroić najpierw wzdłuż, potem - na cienkie plasterki. Wsypać do szybkowaru. Zalać wodą. Zagotować. Usunąć szumowiny. Obrac i pokroić cebulę pokroić i wsypać razem z tłuszczem do szybkowara, który następnie zamknąć. Ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otworzyć. Opróśzyć solą i pieprzem. Zalać winem. Zagęścić mąką. Zagotować.
Reklama
Reklama
Reklama