Cynaderki z bobem

Opublikowano: 14.08.2008, 00:32
Reklama
Składniki:
50 dag nerek cielęcych,
sok z cytryny czosnek,
1 łyżka margaryny,
sól,
pieprz,
1/2 szklanki białego wina,
50 dag bobu,
kilka gałązek natki.
Reklama
Przygotowanie:
Obrany czosnek zmiażdżyć. Mięso włożyć do zimnej wody. Odstawić na dwie godziny. Osączyć, obgotować przez 2 minuty w posolonym wrzątku. Wyjąć, osączyć, natrzeć sokiem z cytryny i czosnkiem. Posolić. Popierzyć. Na rozgrzanej margarynie podsmażyć nerki. Przesypać do naczynia żaroodpornego. Piec przez 45 min, podlewając winem. Po czym pokroić w plasterki. Bób wsypać do osolonej wody. Ugotować. Od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama