Reklama
Składniki:

1 kg filetów z białej ryby (dorsza ,pangi lub soli),
50 dag cebuli,
150 ml jogurtu naturalnego,
cytryna,
łyżeczka słodkiej papryki,
ćwierć łyżeczki imbiru (w proszku),
półtorej łyżeczki przyprawy garam masala,
sól,
natka pietruszki,
olej.

Reklama
Przygotowanie:

Umytą rybę pokroić na dość grube plastry, zalać jogurtem i odstawić w chłodne miejsce na 35 min. Obrać cebulę. Połowę pokroić na cienkie talarki. Zeszklić na oleju. Dodać startą, na tarce i wymieszaną z imbirem pozostałą cebulę, posolić i smażyć 3 minuty na małym ogniu. Odsączyć rybę. Wymieszać z cebulą. Wlać 8 łyżek jogurtu, w którym się marynowała. Przyprawić. Dusić przykryte przez kwadrans. Udekorować natką i cytryną.

Reklama
Reklama
Reklama