Reklama
Składniki:

1 kg mrożonych i oczyszczonych krewetek,
4 pomidory,
2 łyżki pasty anchois lub 5 roztartych filetów anchois,
2 łyżki zmiażdżonego czosnku,
1 szkl posiekanej cebuli,
3/4 łyżeczki suszonej chili,
1 łyżeczka kurkumy,
0,5 łyżeczki mielonej kolendry,
1 łyżeczka soli.

Reklama
Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i czosnek. Po czym wsypać chili, anchois, kurkumę, sól i kolendrę. Wymieszać. Dodać krewetki. Smażyć minutę, nie przerywając mieszania. Wlać pół szklanki wody. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Dodać. Smażyć, aż potrawa wchłonie cały płyn.

Reklama
Reklama
Reklama