Reklama
Składniki:

10 dag sklarowanego masła,
2 łyżeczki nasion kuminu,
1 łyżeczka nasion gorczycy,
1 łyżeczka mielonej kolendry,
1 łyżeczka mielonej kurkumy,
1/2 łyżeczki skruszonej chili cayenne,
3 cebule pokrojone w cienkie plastry,
3 ziemniaki pokrojone w grubą kostkę,
1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy,
1,5 szklanki pomidorów obranych i krojonych w kostkę,
kilka łyżek jogurtu,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Na rozgrzane masło wsypać: kminek, gorczycę, kolendrę i kurkumę. Podsmażyć. Wsypać cebulę. Zeszklić. Oprószyć solą i pieprzem. Wsypać ziemniaki. Przykryć. Gotować na małym ogniu, aż ziemniaki zmiękną. Wsypać ciecierzycę i pomidory. Dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Zdjąć z ognia. Wymieszać z jogurtem.

Reklama
Reklama
Reklama