Reklama
Składniki:

70 dag chudej wieprzowiny pokrojonej jak na gulasz,
1 łyżka oleju,
1 duża, grubo siekana cebula,
2 strączki czerwonego chili,
20 g drobno tartego świeżego imbiru,
1 łyżeczka mielonej kolendry,
1 łyżeczka sproszkowanego cynamonu,
1/2 łyżeczki sproszkowanego kardamonu,
szczypta gałki muszkatołowej,
sól,
mielony czarny pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju zesmażyć na nim cebulę na jasnobrązowy kolor. Po czym obsmażyć mięso. Odsunąć. Z chilii usunąć pestki. Pokroić na cieniutkie plasterki. Z imbirem oraz pozostałymi przyprawami utrzeć w moździerzu. Przyprawić mięso. Całość dokładnie wymieszać. Zlać pół litra wody. Przykryć. Dusić 45 minut.

Reklama
Reklama
Reklama