Curry rzodkiewkowe

Opublikowano: 13.08.2008, 22:29
Reklama
Składniki:
15 czerwonych rzodkiewek pokrojonych w plastry,
8 małych, ugotowanych ziemniaków pokrojonych na ćwiartki,
pół szklanki zielonego groszku konserwowego lub fasolki,
1 drobno posiekana cebula,
1 łyżeczka mielonej ostrej papryki,
pół łyżeczki ostryżu,
pół łyżeczki soli.
Sos:
1 łyżka oliwy,
po pół łyżeczki kminku, ziaren gorczycy, granulowanego czosnku,
curry.
Reklama
Przygotowanie:
Sos: na rozgrzaną oliwę wsypać resztę skłądników. Lekko podsmażyć, stale mieszając. Następnie wsypać cebulę. Zeszklić. Wsypać rzodkiewkę. Smażyć 5 minut. Po czym wsypać ziemniaki i zielony groszek oraz pozostałe składniki. Trzymać na ogniu jeszcze 3 minuty, delikatnie mieszając. Od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama

