Cukiniowy bigos

Opublikowano: 22.05.2008, 13:56
Reklama
Składniki:
2 cukinie,
4 cebule,
3 łyżki oleju,
20 dag kiełbasy,
papryka zielona,
papryka czerwona,
papryka żółta,
3 pomidory,
papryka słodka,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Umyć cukinie. Przekroić. Wybrać łyżeczką gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Obraną cebulę pokroić w plasterki. Zeszklić na oleju. Pokrojoną cukinię dodać do cebuli, podlać odrobiną wody. Oprószyć solą. Dusić. Paprykę pokroić w paski i wsypać do warzyw. Kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do prawie miękkich warzyw. Pomidory, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać. Dusić. Nie przykrywać. Stale mieszać. Dodać słodką paprykę do smaku. Lekko poddusić.
Reklama
Reklama
Reklama