Reklama
Składniki:
- 80 g suszonych borowików
- pół kostki masła
- sól
- pieprz
Czekoladowa pianka:
- 50 ml śmietanki 30%
- 10 dkg cukru
- 40 g ciemnej czekolady (50% kakao)
- biako
- szczypta pieprzu
Reklama
Przygotowanie:
1. Namoczyć grzyby na 12 godzin w litrze zimnej wody. Odcedzić, pokroić w paski i zalać 1,2 l wody. Gotować na wolnym ogniu 3 godziny.
2. Wyjąć grzyby, wywar przecedzić przez gazę, dodać maso, sól, pieprz.
3. Składniki pianki wlać do syfonu, wkręcić nabój; masa ma być ciepła. Wycisnąć porcję pianki na zupę wlaną do talerza.
Przepis poleca Henryk Nieciejowski, twórca menu obiadów czwartkowych w restauracji Belvedere
Reklama
Restauracja Belvedere – Łazienki Królewskie
Warszawa, ul. Agrykoli 1,
tel. 022 55 86 700
Reklama
Reklama
Reklama