Reklama
Składniki:

1 kg mięsa z jagnięcia,
4 łyżki oliwy,
2 średnie cebule,
1/2 łyżeczki czosnku,
1 łyżka papryki,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
2 łyżki soku z cytryny,
1 cytryna,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Mięso oprószyć solą i pieprzem. Mięso pokroić na kawałki. Wsypać rozgrzaną oliwę. Podsmażyć. Wyjąć mięso. Na reztę tłuszczu wsypać drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Zeszklić ale nie zarumienić. Dodać paprykę i kawałki mięsa. Polać sokiem z cytryny, dodać natkę pietruszki. Przykryć. Dusić 60 minut na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Dodać przyprawy do smaku. Udekorować cząstkami cytryny. Od razu podawać.

Reklama
Reklama
Reklama