Cielęcina z pistacjami

Opublikowano: 23.10.2007, 12:58
Reklama
Składniki:
- 60 dag cielęciny lub mięsa z piersi indyka albo kurczaka
- 4 plastry żółtego sera
- 10 dag orzeszków pistacjowych bez skorupek
- 1-2 cebulki (w zależności od wielkości)
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Cebulkę posiekać, zrumienić na łyżce oleju, dodać rozdrobnione orzeszki pistacjowe, dokładnie wymieszać, zestawić, przestudzić, przyprawić do smaku. Mięso opłukać, osuszyć, rozłożyć na równej powierzchni, uformować płat, lekko rozbić, posypać solą i pieprzem. Na płacie położyć plastry sera, podsmażoną cebulkę z orzeszkami pistacjowymi, zwinąć, spiąć albo związać. Ułożyć na natłuszczonej blasze lub w naczyniu żaroodpornym, skropić resztą oleju. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190ºC, piec około 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama