Reklama
Składniki:

20 dag pieczarek,
0, 75 cielęciny bez kości,
20 dag duszonego kurczaka,
1 szklanka bulionu,
2 łyżki keczupu,
2 łyżeczki żelatyny,
pieprz,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Umytą cielęcinę natrzeć solą i pieprzem. Zmielić kurczaka. Pokrojone w kostkę pieczarki podsmażyć. Dodać keczup i kurczaka. Doprawić. Naciąć wzdłuż cielęcinę. Włożyć farsz. Kłaść do brytfanki owiniętą w folię aluminiową. Piec w tem. 180 st. przez 40 minut. Namoczoną żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie. Pokrojone w grube plastry mięso zalać schłodzonym bulionem. Włożyć do lodówki na 3 godziny.

Reklama
Reklama
Reklama