Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 60 dag cielęciny bez kości,
  • cebula,
  • 40 dag marchewki,
  • pół litra rosołu warzywnego,
  • 3 łyżki mąki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki oleju,
  • 2 łyżki masła,
  • natka pietruszki,
  • biały pieprz,
  • sól.
Reklama
Przygotowanie:
  1. Obrać marchewkę i pokroić w cienkie plasterki. Roztopić łyżkę masła. Wsypać marchewkę. Lekko poddusić.
  2. Wlać połowę gorącego rosołu. Dodać pozostałe masło. Dusić 25 minut na małym ogniu.
  3. Umyte mięso pokroić na kawałki. Posypać mąką i białym pieprzem. Podsmażyć. Wyjąć z patelni.
  4. Obrany czosnek posiekać. Obrać cebulę i posiekać. Przysmażyć razem z cebulą.
  5. Wsypać z powrotem mięso. Wlać pozostały rosół. Posolić. Dusić pół godziny.
  6. Marchewkę posolić. Wymieszać z łyżką mąki. Zagotować. Mięso posypać posiekaną natką.
Reklama
Reklama
Reklama