Cielęcina z grzybami jak ze Szwecji

Opublikowano: 18.04.2008, 16:41
Reklama
Składniki:
1/2 kg cielęciny bez kości,
1/2 kg mieszanych grzybow leśnych,
20 dag mrożonego zielonego groszku,
1 i 1/2 szklanka śmietany kremówki,
1 łyżka posiekanej bazylii,
50 dag ziemniaków,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oliwy,
słl,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Obrane ziemniaki gogotwać w osolonej wodzie przez 20 minut. Opłukać cielęcinę. Pokroić w cienkie paski. Obranę cebulę pokroić korkę. Obrany czosnek pokroić w plasterki. Na oliwie podsmażyć mięso. Wsypać cebulę. Smażyć aż cebula będzie szklista. Oczyszczone grzyby wsypać do mięsa. Podsmażyć. Wsypać cebulę i groszek. Następnie po ok. minucie wlać śmietanę. Dusić kwadrans. Na koniec dodać bazylę. Doprawić do smaku.
Reklama
Reklama
Reklama