Cielęcina z groszkiem

Opublikowano: 21.03.2008, 08:59
Reklama
Składniki:
4 plastry cielęciny,
50 dag wędzonego boczku,
1 puszka groszku,
1 ząbek czosnku,
1 ząbek tymianku,
1 cebula,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
2 łyżki oleju,
2 łyżki masła,
cukier,
mielona papryka,
1 łyżeczka mąki,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Plastry cielęciny rozbić groszkiem. Posolić. Popieprzyć. Oprószyć mąką. Usmażyć na dużym ogniu. Kiedy się lekko przyrumieni, mocno zmiejszyć ognień i pozostawić steki na patelni jeszcze ok. 7 minut. Odcedzić groszek. Pokroić boczek, czebulę i czosnek. Wsypać na rozgrze masło i smażyć 2 minuty. Dodać groszek i koncentrat pomidorowy. Przyprawić. Dusić ok. 3 minut. Do sosu przełożyć kotlety i lekko podgrzać.
Reklama
Reklama
Reklama