Cielęcina z bananami i ryżem

Opublikowano: 18.04.2008, 21:23
Reklama
Składniki:
40 dag cielęciny,
2 szklanki ryżu,
8 szklanek bulionu drobiowego,
3 szklanki śmietany,
4 cebule,
4 banany,
1/4 szklanki koniaku,
6 łyżek topionego masła,
6 łyżek oleju roślinnego,
4 łyżki miodu,
2 łyżki mąki pszennej,
4 łyżeczki sosu carry,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
W cienkie paski pokroić mięso. Obrać dwie cebule. Drobno pokroić. Wymieszać z cielęciną. Oprószyć solą, mąka i pieprzem. Smażyć na topionym maśle 4 minuty. Wyjąć mięso, na patelnię wlać koniak i śmietanę, gotować 3 minuty. Dodać sól i pieprz. Włożyć mięso i podgrzać. Obrać resztę cebul. Pokroić w plasterki. Pobsmażyć razem z ryżem na oleju roślinnym 1 minutę. Wlać sos, bulion, miód. Obrać banany. Pokroić w plasterki. Wsypać. Przykryć. Dusić 20 minut. Cielęcinę podawać z ryżem i bananami.
Reklama
Reklama
Reklama