Reklama
Składniki:

70 dag gotowanej cielęciny,
2 pomarańcze,
2, 5 szklanki bulionu,
4 łyżeczki żelatyny,
pół strąka zielonej papryki,
pół strąka czerwonej papryki,
rodzynki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Namoczyć żelatynę w niewielkiej ilości wody. Kiedy napęcznieje, dodać do bulionu i zagotować. W plastry pokroić mięso. Przestudzić bulion. Wycisnąć do niego sok z jednej pomarańczy. Drugą obraną pomarańczę Pokroić w pasterki. Gotować je we wrzącej wodzie przez 2 minuty. Wrzucić rodzynki do bardzo gorąceh wody. Starannie odsączyć. Na półmisek położyć plastry mięsa. Przełożyć je kawałkami papryki i pomarańczy. Posypać rodzynkami. Przestudzić bulion. Polać mięso. Włożyć dolodówki, żeby galaretka zastygła.

Reklama
Reklama
Reklama