Cielęcina po śródziemnomorsku

Opublikowano: 25.05.2008, 11:10
Reklama
Składniki:
60 dag cielęciny bez kości,
2 łyżki oliwy,
łyżka mąki,
1/3 szklanki białego wytrawnego wina,
2 zielone papryki,
4 pomidory,
mała ostra papryczka chili,
5 ząbków czosnku,
kilkanaście zielonych oliwek bez pestek,
sól,
pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Mięso pokroić w dużą kostkę, wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę i lekko zarumienić. Oprószyć mąką, wymieszać i zalać winem połączonym z taką samą ilością wody. Sprzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Obrać czosnek i przepuścić przez praskę. Wszystko wsypać do mięsa. Przyprawić. Dodać oliwki. Dusić 90 minut. Co jakiś czas mieszać.
Reklama
Reklama
Reklama