Cielęce nóżki z pieczarkami

Składniki:
4 nóżki cielęce,
3 dag masła,
1 cebula,
1 marchew,
3 szklanki wody,
1 łyżka mąki,
50 dag pieczarek,
1 żółtko,
1 łyżka śmietany,
1 płaska łyżka przyprawy warzywnej,
5 ziaren pieprzu,
sok z cytryny,
posiekana natka pietruszki,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Mięso oczyścić. Włożyć do wrzątku. Obgotowywać 5 minut. Wyjąć, przeciąć wzdłuż na pół. W szybkowarze umieścić: 3 szklanki wody, włożyć nóżki, pieprz, przyprawę oraz oczyszczoną cebule i marchew. Oprószyć solą. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Następnie mięso wyjąć. Do wywaru włożyć oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki oraz mąkę roztartą z masłem. Pogotować 5 minut. Śmietanę roztrzepać z żółtkiem i sokiem z cytryny. Dodać przed podaniem. Sosem polać nóżki. Posypać natką.