Reklama
Składniki:

8 kotletów cielęcych,
25 dag pieczarek,
15 dag masła,
10 dag koncentratu pomidorowego,
5 dag mąki,
8 plasterków szynki,
8 plasterków sera żółtego,
sól,
pieprz,
papryka.

Reklama
Przygotowanie:

Umyte kolety oprószyć mąką, solą i pieprzem. Usmażyć. Oczyszczone pieczarki pokroić na plasterki wsypać na pozostałe po kotletach masło. Podsmażyć. Na każdym kotlecie położyć pieczarki, plaster szynki i plaster sera. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Sos: zarumienić mąkę. Wlać koncentrat. Dodać szczyptę soli, papryki i pieprzu. Wlać małą ilość wody. Gotować 3 minuty. Kolety zalać sosem. Zapiekać 8 minut.

Reklama
Reklama
Reklama