Cielęca wątróbka z sosem śmietanowym

Opublikowano: 03.06.2008, 14:37
Reklama
Składniki:
50 dag wątróbki cielęcej,
2 łyżki mąki,
łyżka oliwy z oliwek,
3 łyżki masła,
3/4 szklanki śmietany 18%,
mała cebula (obrana i drobno posiekana),
łyżeczka mielonej słodkiej papryki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Umytą i osuszoną wątróbkę pokroić na porcje i obtoczyć w mące wymieszanej z solą i mieloną papryką. Na patelni rozgrzać oliwę i 2 łyżki masła. Wsypać wątróbkę. Usmażyć. PWyjąć. Do reszty tłuszczu dodać pozostałe masło i podsmażyć cebulę. Nastepnie wlać śmietanę. Wymieszac. Lekko podgotować. Dodać przyprawy do smaku. Sosem polać wątróbkę.
Reklama
Reklama
Reklama