Reklama
Składniki:

40 dag wątróbki cielęcej,
2 kwaskowate jabłka,
2 cebule,
15 dag rozmrożonych wiśni bez pestek,
40 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
1 łyżeczka tymianku,
sól,
pieprz,
olej do smażenia

Reklama
Przygotowanie:

Wątróbkę pokroić w plastry. Obsypać pieprzem i tymiankiem. Wsypac na rozgrzany oleju. Usmażyć i przełożyć na talerz. Obrane ziemniaki i pokroić w plastry. Oprószyć solą i podsmażyć na tłuszczu po wątróbece. Wątróbkę ułożyć na ziemniakach i postawić na bardzo małym ogniu. Obraną cebulę pokroić w półplasterki i usmażyć. Wsypać obrane i pokrojone w plastry jabłka. Oprószyć pieprzem i tymiankiem. Dusić 4 minuty. Wsypać wiśnie. Ostrożnie wymieszać. Lekko poddusić. Wątróbkę rozłożyć na talerze. Posolić. Ułożyć pozostałe skałdniki. Posypać natką.

Reklama
Reklama
Reklama