Reklama
Składniki:

- 2 puszki ciecierzycy
- puszka kukurydzy
- puszka krojonych pomidorów
- czerwona i żółta papryka
- cebula
- 5 parówek
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- tymianek
- oregano
- słodka i ostra papryka
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojoną paprykę, smaż 4 minuty, mieszając. Następnie wsyp osączoną ciecierzycę, kukurydzę i pomidory z zalewą. Duś 10 minut.

Reklama

2 Parówki obierz, pokrój, dołóż do garnka z warzywami i ciecierzycą. Dopraw oregano, tymiankiem, paprykami, solą i szczyptą pieprzu. Duś 10 minut. Podawaj z pieczywem.

Reklama
Reklama
Reklama