Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1,5 szklanki ciecierzycy
  • posiekana duża cebula
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • łyżeczka startego imbiru
  • puszka krojonych pomidorów
  • 2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki garam masali
  • łyżeczka gorczycy
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • świeża kolendra do posypania
Reklama
Przygotowanie:
  1. Ciecierzycę namocz na noc w wodzie, osącz na sicie. Ugotuj do miękkości w świeżej wodzie.
  2. Na oleju przesmaż cebulę z czosnkiem, imbirem, mieloną kolendrą, kuminem, kurkumą, gorczycą, garam masalą, słodką papryką. Dodaj pomidory i ciecierzycę. Posól. Duś około 15 min. Posyp kolendrą i podawaj.
Reklama
Reklama
Reklama