Reklama
Składniki:

10 cebul,
15 dag ryżu,
szklanka mleka,
3 łyżki tłuszczu,
3 jajka,
przyprawa do zup,
pieprz,
majeranek,
10 dag przecieru pomidorowego,
łyżka mąki,
sól,
szklanka wywaru z włoszczyzny.

Reklama
Przygotowanie:

Z obranych cebul ściąć wierzchy, wydrążyć i sparzyć wrzątkiem. Sparzony ryż wsypać do mleka. Ugotować na sypko. Pozostawić do ostygnięcia. Część posiekanych środków cebuli zeszklić. Ugotować jajka na twardo. Obrać i posiekać. Wymieszać z ryżem. Cebulę wypełnić farszem. Przełożyć do garnka. Zalać wywarem z warzyw. Dusić aż będą miękkie. Przygotować zasmażkę z resztą tłuszczu i mąką. Dodać do sosu. Wlać koncentrat.

Reklama
Reklama
Reklama