Reklama
Składniki:

10 cebul,
30 dag grzybów,
8 dag tłuszczu,
3 łyżki tartej bułki,
pół szklanki śmietany,
2 łyżki mąki,
sól,
pieprz
szklanka wywaru z włoszczyzny,
przyprawa do zup,
jajko.

Reklama
Przygotowanie:

Z obranych cebul ściąć wierzchy, wydrążyć i sparzyć wrzątkiem. Połowę środków cebuli posiekać. Zeszklić z poszatkowanymi grzybami. Pozostawić do ostygnięcia. Pposiekać. Przyprawić. Dodać tartą bułkę i jajka. Farszem wypełnić cebule. Przełożyć do naczynia, podlać wywarem z warzyw. Udusić. Pozostałe środki cebuli zeszklić. Przesypać do sosu. Przygotować zasmażkę z mąki i śmietany. Przyprawić.

Reklama
Reklama
Reklama